Κοσμος

Τραμπ: Θα κερδίσω αν καταμετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι

«Γίνεται προσπάθεια για να μην εκλεγώ»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε εκ νέου για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο της Αμερικής.

Δηλώσεις έκανε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για δεύτερη θητεία, Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά την πορεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Όπως είπε, «η νίκη μας είναι δεδομένη αν καταμετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι». Την ίδια ώρα, κάνει λόγο για διάφορες πολιτείες όπου «γίνεται προσπάθεια ώστε να μην εκλεγεί», ενώ αναφέρθηκε και στις πολιτείες όπου αναμενόταν άνετη νίκη του Τζο Μπάιντεν αλλά τελικά έφτασαν στη γραμμή στήθος με στήθος.

Υπενθυμίζεται πως η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε διάφορες πολιτείες, ενώ για να εκλεγεί ένας από τους δυο υποψήφιους, πρέπει να συλλέξει 270 εκλέκτορες.

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραμπ για αναστολή καταμέτρησης ψήφων

Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Παράλληλα, η δικαστίνα Σίνθια Στίβενς στο Μίσιγκαν απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα, αναφέροντας πως θα εκδώσει την γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο Παρασκευή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ