Κοσμος

Εκλογές - ΗΠΑ: O Μπάιντεν θα μιλήσει απόψε

Τα εκλογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
joe-biden.jpg
Τζο Μπάιντεν © EPA

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει δημόσια παρέμβαση κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα - Τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί σήμερα στον λαό των ΗΠA καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τις προεδρικές εκλογές του 2020.


«Περιμένουμε ότι κάποια στιγμή αργότερα σήμερα ο Αντιπρόεδρος θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν Τζεν Ο'Μαλέι Ντίλον σε ενημέρωση με δημοσιογράφους.
 

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

Στο Μίσιγκαν στρέφονται τα βλέμματα όλου του κόσμου, καθώς είναι μία από τις πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών. Με μόλις 5% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν προσπέρασε τον Τραμπ και προηγείται με 49,38% έναντι 49,08% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του -ήτοι, προβάδισμα περίπου 17.000 ψήφων στο 95%.

Στο ίδιο ποσοστό, με το 95% καταμετρημένο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στο Ουισκόνσιν με 49,57% έναντι 48,94% και διαφορά που κινείται στην περιοχή των 20.000-21.000 ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτείες στις οποίες μένει πλέον ποσοστό λιγότερο από 10% των ψήφων να καταμετρηθεί, είναι το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. Εξ αυτών, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα. 

Το αποτέλεσμα δεν έχει επίσης κριθεί σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αλάσκα, αλλά εκεί η καταμέτρηση αργεί ακόμα πολύ.

Μεσούσης της διαδικασίας ωστόσο, με tweet που έκανε, ο Τραμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα για δεύτερη φορά, χαρακτηρίζοντας «πολύ περίεργη» την ανατροπή των αποτελεσμάτων, σε Πολιτείες που είχε το προβάδισμα.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.