Κοσμος

ΗΠΑ - Εκλογές: Έκλεισαν οι πρώτες κάλπες σε Κεντάκι και Ιντιάνα

19 εκλέκτορες δίνουν συνολικά οι δύο πολιτείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
amerikanikes-ekloges6.jpg

Οι πρώτες κάλπες έκλεισαν στις πολιτείες Κεντάκι και Ιντιάνα για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα έκλεισαν σε Κεντάκι και Ιντιάνα στις ΗΠΑ. Στις αμερικανικές εκλογές 2020 η μάχη μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν αναμένεται αμφίρροπη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί πολίτες, εκτός από τους εκλέκτορες, ψηφίζουν και για αυτούς που θα μπουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και για θέσεις στη Γερουσία.

Το πότε θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος από τους Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει εξαρτάται από σειρά παραγόντων. Τα βασικά σενάρια είναι δύο:

α) Είτε θα ξεκαθαρίσει η εικόνα από νωρίς αν ο Μπάιντεν είναι αρκετά μπροστά σε Τζώρτζια, Οχάιο, Φλόριντα ή Βόρεια Καρολίνα -οι οποίες θα ολοκληρώσουν την καταμέτρηση των ψήφων τους άμεσα

β) είτε θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα σε Τέξας και Αριζόνα.


Αν ο Τραμπ χάσει έστω και μία από αυτές τις swing states, τότε ο δρόμος προς την επανεκλογή του θα δυσκολέψει πάρα πολύ. Αντίθετα, αν τις πάρει όλες τότε θα πρέπει να περιμένουμε την Πενσυλβάνια, η οποία όμως θα καθυστερήσει σημαντικά να επεξεργαστεί τις
επιστολικές ψήφους.

Έτσι, αν ο Μπάιντεν έχει μια εξαιρετική βραδιά, θα έχουμε σαφή εικόνα του αποτελέσματος νωρίς τα χαράματα. Αντίθετα, η διαδικασία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι αύριο -ενώ μπορεί να περάσουν μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.