Κοσμος

Κορωνοϊός: Χώρες που σχεδόν κατάφεραν τον μηδενισμό κρουσμάτων

Κανένα νέο κρούσμα στο Βιετνάμ από τον Σεπτέμβριο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι χώρες που κατέγραψαν σχεδόν μηδενικά κρούσματα του ιού και ποια η εκτίμηση των ειδικών.

Την ώρα που η Ευρώπη δέχεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν χώρες του κόσμου που μετρούν ελάχιστα νέα κρούσματα. 

Σε αυστηρή καραντίνα 14 ημέρων υποχρέωσε η Ταϊλάνδη τους πρώτους 39 ξένους επισκέπτες της, ανοίγοντας ξανά τα σύνορά της.

Στην πόλη Κινγκντάο της Κίνας, εντοπίστηκαν δέκα νέα κρούσματα, που έγιναν αφορμή για να υποβληθούν σε τεστ τα 9 εκατ. πολιτών που ζουν στην πόλη.  Ο

Στη Νέα Ζηλανδία, πάλι, τα κρούσματα είναι εξαιρετικά σπάνια. 

Το Βιετνάμ έχει να ανακοινώσει κρούσμα από τον Σεπτέμβριο. Η Ταϊβάν σημείωσε ρεκόρ 200 ημερών χωρίς κρούσμα στον εγχώριο πληθυσμό. Μηδενικός αριθμός κρουσμάτων και στην Αυστραλία.

«Στην Αυστραλία, δέκα ή 12 κρούσματα αντιμετωπίζονται σαν καταστροφή», δηλώνει στη «WSJ» ο Σέιν Όλιβερ, επικεφαλής οικονομολόγος στην ΑΜΡ Capital. 

Σύμφωνα με WSJ, στις περισσότερες χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, ακόμη και λιγότερα από δέκα περιστατικά αντιμετωπίζονται ως ύψιστη απειλή. Μπαρ και εστιατόρια είναι ανοικτά, οι αθλητικές διοργανώσεις διεξάγονται κανονικά, ακόμη και η χρήση μάσκας έχει χαλαρώσει σε ορισμένες περιοχές.

Όπως σημειώνει στο δημοσίευμά της η WSJ, στο πρώτο κύμα τα ποσοστά μετάδοσης ήταν ανάλογα με τις ΗΠΑ, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις και άνοιξαν και πάλι τις οικονομίες τους όταν τα κρούσματα ήταν πολύ λίγα σε αριθμό. 

Μάλιστα, οι ειδικοί σημειώνουν ότι η «μοίρα» του κορωνοϊού θα καθορισθεί από το εάν οι χώρες με μηδενική ανοχή ή με πολύ χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων καταφέρουν να μην εκτροχιασθούν, φέρνοντας και τον υπόλοιπο κόσμο στο δικό τους «στρατόπεδο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ