- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Economist: Προβλέπει νίκη του Μπάιντεν επί του Τραμπ
89% πιθανότητες επικράτησης στο Σώμα των Εκλεκτόρων
Ευρεία νίκη του Τζο Μπάιντεν στο Σώμα των Εκλεκτόρων επί του Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει ο Economist με δημοσίευμά του.
Υπέρ του Τζο Μπάιντεν είναι οι πιθανότητες νίκης στο Σώμα Εκλεκτόρων όπως προέβλεψε ο Economist.
Συγκεκριμένα, ο Economist εξηγεί πως χρησιμοποιήθηκε ένα προγνωστικό μοντέλο που συμπεριλαμβάνει πανεθνικές αλλά και ανά πολιτεία δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 89% πιθανότητες νίκης στο εκλεκτορικό σώμα, έναντι 11% του Τραμπ.
Μάλιστα, το ίδιο μοντέλο προέβλεψε πως ο Μπάιντεν θα εξασφαλίσει 339 εκλέκτορες έναντι 199 του Τραμπ. Να σημειωθεί πως για να νικήσει ένας εκ των δύο μονομάχων θα πρέπει να εξασφαλίσει 270 από τους συνολικά 538 εκλέκτορες, ο αριθμός των οποίων ανά πολιτεία ποικίλλει ανάλογα και με το πληθυσμιακό της μέγεθος και αντιστοιχεί στον αριθμό των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που διαθέτει. Σ' όλες τις πολιτείες - πλην του Μέιν και της Νεμπράσκα, όπου η κατανομή εκλεκτόρων γίνεται με αναλογικό σύστημα - ο υποψήφιος που κατακτά τη λαϊκή ψήφων παίρνει και το σύνολο των εκλεκτόρων της εκάστοτε πολιτείας.
Ως προς τη λαϊκή ψήφο, ο Economist προβλέπει βγάζοντας κατ’ αρχάς τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων κρίνοντάς τες βάσει του αριθμού των συμμετεχόντων σ’ αυτές και διορθώνοντας τάσεις υπερεκτίμησης της υποστήριξης προς το ένα ή το άλλο κόμμα και στη συνέχεια τον συνδυάζει με τις δικές του προγνώσεις που βασίζονται σε άλλα στοιχεία.
Με βάση αυτό, ο Μπάιντεν θα επικρατήσει και στη λαϊκή ψήφο με ποσοστό 54,1% έναντι 45,9% του Τραμπ.
Στο θέμα των πολιτειών, ο Μπάιντεν φαίνεται πως έχει σίγουρη νίκη σε 25 πολιτείες ενώ ο Τραμπ σε 21 με τις Τζόρτζια, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και Οχάιο να είναι το αποτέλεσμα ακόμα αμφίρροπο.
Τέλος, ο Economist παραθέτει ακόμα 10 πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγιναν διαδικτυακά και δίνουν προβάδισμα από 3,2% έως 15,2% στον Μπάιντεν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.