- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρετανία: Βαριά πρόστιμα σε όσους απειθαρχούν με τους νέους κανόνες της κυβέρνησης για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.
Βαριά πρόστιμα επιφυλάσσει η βρετανική κυβέρνηση για όλους όσοι απειθαρχούν στους νέους κανόνες, που στοχεύουν στον έλεγχο της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Βρετανία.
Συγκεκριμένα, πρόστιμο 11.000 ευρώ θα επιβάλλεται σε όποιον αρνηθεί να μπει σε καραντίνα, παρά τις συστάσεις των ειδικών, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργείται γραμμή καταγγελιών πολιτών εναντίον όποιου παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα.
Παράλληλα, θα διώκονται ποινικά όσοι παροτρύνουν τους γύρω τους να παραβιάσουν τα μέτρα, όπως παραδείγματος χάρη εργοδότες που υποχρεώνουν ή ακόμα και επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να προσέρχονται στον εργασιακό χώρο παρότι δεν πρέπει να το κάνουν.
Ηδη από την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση προέτρεψε τους εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό. Επίσης, επέβαλε κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και των μπαρ στις 10 το βράδυ.
Η πρόθεση, όμως, της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία του μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων και μετά τις 10 μ.μ. προκάλεσε όχι μόνο γενική κατακραυγή, αλλά και άμεση κυβερνητική οπισθοχώρηση.
Ετσι και αυτό το μπαρ, μαζί με όλα τα άλλα δηλαδή, πλέον δεν θα σερβίρει οινοπνευματώδη μετά τις 10 το βράδυ σε βουλευτές και επισκέπτες. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς» τα μέλη της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον που ήθελαν να απολαμβάνουν το «βραδινό τους ποτηράκι» προσπάθησαν να εξαιρέσουν το μπαρ της Βουλής από τα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς το καντίνα εργασιακού χώρου. Αυτό θα του επέτρεπε όχι μόνο απρόσκοπτη λειτουργία αλλά την εξαίρεση και από την υποχρεωτική χρήση μάσκας από προσωπικό και πελάτες. Μετά την εντονότατη αντίδραση, ο εκπρόσωπος της Βουλής ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να πωλείται οινόπνευμα σε κανένα σημείο του Κοινοβουλίου μετά τις δέκα το βράδυ.
Αλλωστε και η αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ελεν Ουάιτλι, νωρίτερα τη Δευτέρα είχε εξηγήσει προσεκτικά το σκεπτικό του κλεισίματος των παμπ και μπαρ νωρίς, λέγοντας ότι καθώς οι άνθρωποι καταναλώνουν οινοπνευματώδη, παύουν να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επίσης τόνισε ότι κατά τους θερινούς μήνες εντοπίστηκαν πολλές εστίες υπερμετάδοσης σε μπαρ.
Παρά τις εξελίξεις πολλοί διαφωνούν με την ορθότητα του μέτρου. Ο δήμαρχος του ευρύτερου Μάντσεστερ, Αντι Μπέρναμ, επισήμανε ότι το κλείσιμο των μπαρ και των παμπ στις δέκα το βράδυ δεν επαρκεί, αλλά αντιθέτως εξωθεί τον κόσμο να συγκεντρώνεται σε σπίτια, δρόμους και πλατείες και τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητο να απαγορευθεί η πώληση αλκοόλ από τα καταστήματα από τις 9 μ.μ.
Ανάλογη άποψη διατύπωσε και ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Αντερσον, τονίζοντας ότι η απαγόρευση καθιστά την κατάσταση πιο επικίνδυνη καθώς όσοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από μπαρ και παμπ, συγκεντρώθηκαν στην πόλη. Ο Αντερσον επίσης ανακοίνωσε ότι περίπου 8.000 χιλιάδες μαθητές και 350 εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων και δεν απέκλεισε τη λήψη ακόμα αυστηρότερων μέτρων.
Τέλος η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, σε έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων αφορούν Βρετανούς που πρόσφατα ταξίδεψαν στο εξωτερικό.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ