- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Αμάλ Κλούνεϊ παραιτήθηκε από ειδικός απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας - Τι την ώθησε σε αυτήν την ενέργεια - Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Brexit.
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Με την παραίτησή της αυτή η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ εκφράζει τη διαφωνία της στην πρόθεση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να μη σεβαστεί τις δεσμεύσεις για το Brexit.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Λονδίνου για το Brexit έχουν φθάσει σε αδιέξοδο μετά το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που αναιρεί κάποιες από τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει το Λονδίνο όταν υπέγραψε τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, στα τέλη Ιανουαρίου 2020.
Το κείμενο αυτό, που καθ’ ομολογία της βρετανικής κυβέρνησης παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στη Βουλή των Κοινοτήτων από 340 βουλευτές. Απειλώντας ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, οι Ευρωπαίοι έδωσαν διορία στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του μήνα για να αποσύρει τις αμφιλεγόμενες διατάξεις, οι οποίες καταργούν τους τελωνειακούς κανόνες για τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι κανόνες αυτοί είχαν ως στόχο να αποφευχθεί η επαναφορά ενός «φυσικού συνόρου» μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, που είναι μέλος της ΕΕ, και της βρετανικής επαρχίας.
Στην ανακοίνωσή της η Αμάλ Κλούνεϊ χαρακτηρίζει «θλιβερή» τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Το «καρφί» από την Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ για το νομοσχέδιο Brexit και η παραίτηση
Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ «έχω απογοητευτεί επειδή έμαθα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει νομοθεσία -το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά- που αν θεσπιστεί, θα παραβίαζε, από την ίδια την κυβέρνηση το Διεθνές Δίκαιο».
Και πρόσθεσε πως αν και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου είναι «συγκεκριμένη και περιορισμένη, είναι θλιβερό για το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά για την πρόθεσή του να παραβιάσει διεθνή συνθήκη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο».
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της ειδικής απεσταλμένης της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία των ΜΜΕ στον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ