- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αμάλ Κλούνεϊ: Το νομοσχέδιο του Brexit την οδήγησε σε παραίτηση
Παύει να είναι ειδικός απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας - Αιχμές κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/09/18/amal-clooney-paraitisi-brexit.jpg)
Η Αμάλ Κλούνεϊ παραιτήθηκε από ειδικός απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας - Τι την ώθησε σε αυτήν την ενέργεια - Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Brexit.
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Με την παραίτησή της αυτή η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ εκφράζει τη διαφωνία της στην πρόθεση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να μη σεβαστεί τις δεσμεύσεις για το Brexit.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Λονδίνου για το Brexit έχουν φθάσει σε αδιέξοδο μετά το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που αναιρεί κάποιες από τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει το Λονδίνο όταν υπέγραψε τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, στα τέλη Ιανουαρίου 2020.
Το κείμενο αυτό, που καθ’ ομολογία της βρετανικής κυβέρνησης παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στη Βουλή των Κοινοτήτων από 340 βουλευτές. Απειλώντας ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, οι Ευρωπαίοι έδωσαν διορία στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του μήνα για να αποσύρει τις αμφιλεγόμενες διατάξεις, οι οποίες καταργούν τους τελωνειακούς κανόνες για τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι κανόνες αυτοί είχαν ως στόχο να αποφευχθεί η επαναφορά ενός «φυσικού συνόρου» μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, που είναι μέλος της ΕΕ, και της βρετανικής επαρχίας.
Στην ανακοίνωσή της η Αμάλ Κλούνεϊ χαρακτηρίζει «θλιβερή» τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Το «καρφί» από την Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ για το νομοσχέδιο Brexit και η παραίτηση
Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ «έχω απογοητευτεί επειδή έμαθα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει νομοθεσία -το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά- που αν θεσπιστεί, θα παραβίαζε, από την ίδια την κυβέρνηση το Διεθνές Δίκαιο».
Και πρόσθεσε πως αν και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου είναι «συγκεκριμένη και περιορισμένη, είναι θλιβερό για το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά για την πρόθεσή του να παραβιάσει διεθνή συνθήκη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο».
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της ειδικής απεσταλμένης της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία των ΜΜΕ στον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδιοκτήτης του Χ έχει αποκτήσει άλλα 12 παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.