- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την Ελλάδα κατηγόρησε ο Ιμπραχίμ Καλίν για την διατάραξη των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας, βασιζόμενος στη συμφωνία με την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ.
Για προκλητικότητα κατηγορεί την Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο ενώ όπως τόνισε οι διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας δεν βασίζονται μόνο στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία δεν δίνει σημασία στις απειλές και στις κυρώσεις που θα έρθουν απο την Ελλάδα ή από άλλη χώρα. Στην πραγματικότητα είχαμε φέρει σε καλό σημείο το θέμα με την Ελλάδα. Όμως μόλις θα κάναμε την ανακοίνωση για διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας , η Ελλάδα ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Αίγυπτο και τορπίλισε όλη τη διαδικασία. Εκεί προέκυψε ένα σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης. Με την στάση αυτή της Ελλάδας προέκυψε μια να φάση. Διότι εκεί στέκεται η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δεν είναι δυνατόν να κινηθούμε σα να μη συμβαίνει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Hurriyet.
Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εργαλειοποιεί την ΕΕ και πως τα προβλήματα θα πρέπει να λύνονται στο πλαίσιο διμερών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.
«Τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι μόνο η ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο. Υπάρχουν θέματα όπως τα προβλήματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και η επιλογή των μουφτήδων μέσω εκλογών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έκαναν βήματα που να ικανοποιούν τις βασικές ελευθερίες και τα βασικά δικαιώματα. Στο ζήτημα της μετατροπής του Καριγιέ Τζαμί ( Μονη της Χωρας) σε τέμενος και πάλι, είδαμε τις δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας. Αυτά δεν βοηθούν» πρόσθεσε ο Καλίν.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για μαξιμαλιστικές θέσεις από μέρους της Ελλάδας για τη νησιά και την ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως για να γίνει διάλογος θα πρέπει να εγκαταλειφθούν αυτές οι θέσεις.
«Εμείς θέλουμε το Αιγαίο και την Μεσόγειο να γίνουν θάλασσες ειρήνης. Κι επιθυμούμε οι φυσικοί πόροι που θα προκύψουν από εκεί να διατεθούν στη διάθεση όλων. Όταν το λέμε αυτό τονίζουμε πως δεν θα υποχωρήσουμε από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας» συμπληρώνει.
Τέλος, τάσσεται υπέρ των διαβουλεύσεων των δύο κρατών κάνοντας σαφές πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν δικαιώματά της.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ