Κοσμος

Βερολίνο: Στέλνει λάθος μήνυμα η επέκταση της τουρκικής NAVTEX

«Λυπούμαστε για αυτή την απόφαση»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αιχμές κατά της Αγκυρας για τη χθεσινή επέκταση της Navtex εξαπέλυσε το Βερολίνο, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Για την επέκταση της τουρκικής Navtex μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας επισημαίνοντας πως πρόκειται για λανθασμένη κίνηση της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ σημείωσε πως «λυπούμαστε για την απόφαση επέκτασης των ερευνών της Τουρκίας, στέλνουν λάθος μήνυμα».

Ανακοίνωσε στη συνέχεια πως ο Xάικο Μαας, θα βρεθεί στις δύο χώρες την Τρίτη και θα αναλυθεί επισταμένα η διαμάχη Αθήνας και Άγκυρας για τα ενεργειακά ζητήματα.

Η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την πιθανότητα προόδου των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων, καθώς στο τέλος της θα πραγματοποιηθεί η άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπου Αθήνα και Λευκωσία θα πιέσουν για κυρώσεις αν η Aγκυρα συνεχίσει την αναθεωρητική στρατηγική της.

Την Τρίτη θα κριθεί αν θα γίνει η επόμενη συνάντηση των τριών (Γιαν Χέκερ, Ελένη Σουρανή, Ιμπρ. Καλίν), πιθανώς την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ώστε να ανοίξουν οι προοπτικές για επανάληψη των διερευνητικών επαφών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ