Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα

Για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκαν πάνω από 1.000 μολύνσεις Covid-19 σε ένα 24ωρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Για πρώτη φορά από τον Μάιο και την άρση του lockdown τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 σε μια ημέρα.

Για πρώτη φορά από την άρση του lockdown, τον Μάιο, όταν χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού, η Ιταλία κατέγραψε πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας, από χθες μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 1.071 νέα κρούσματα της Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων, από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ιταλία, ανέρχεται πλέον στις 258.126.

Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 35.430.

Η Ιταλία, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατάφερε να την περιορίσει από τα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στις συναθροίσεις που συνδέονται με τις διακοπές και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Η τελευταία φορά που στην Ιταλία καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα από κορωνοϊού σήμερα ήταν στις 12 Μαΐου, με 1.402 μολύνσεις, έξι ημέρες πριν επιτραπεί να ξανανοίξουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα μετά την καραντίνα των 10 εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ