Κοσμος

ΗΠΑ:Το 65% των πολιτών διαφωνεί με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Θεωρούν ότι η χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία χειρότερα από άλλες χώρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα τέλη Ιουλίου, το 65% των Αμερικανών δήλωσε πως η χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία χειρότερα από τις άλλες χώρες.

«Χειρότερα» ή και «πολύ χειρότερα» από κάθε άλλη χώρα αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορωνοϊού οι ΗΠΑ όπως πιστεύει το 65% των πολιτών που ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση του δικτύου NPR και την εταιρεία Ipsos.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.115 Αμερικανοί ανεξαρτήτως ηλικίας και πολιτικής ταυτότητας, και τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά για την αμερικανική κυβέρνηση. 

Αισιόδοξο φάνηκε μόνο το 25% εκ των συμμετοχόντων, οι οποίοι δήλωσαν πως η χώρα τους έκανε «πολύ καλύτερη» ή «κάπως καλύτερη» δουλειά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, υπήρχε και ένα ποσοστό 9% που δήλωσαν πως δεν γνώριζαν πόσο καλά αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την πανδημία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο.

Οι απόψεις ανάλογα με το ποιο κόμμα υποστηρίζουν οι ερωτηθέντες 

Όσον αφορά το κόμμα που υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με τη μελέτη το 85% των Δημοκρατικών και το 44% των Ρεπουμπλικανών, θεωρούν πως η χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία «κάπως χειρότερα» είτε «πολύ χειρότερα» από τις άλλες χώρες, ενώ το 66% των ανεξάρτητων έχει την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πάνω από το 75% εγκρίνει τους νόμους για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, ενώ το 60% δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα αν επιβληθεί ακόμα μία οδηγία για κατ’ οίκον περιορισμό διάρκειας δύο εβδομάδων.

Το 85% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως, εγκρίνουν την κρατική χρηματοδότηση για να επεκταθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορονοϊό και να την κάνουν δωρεάν, ενώ το 83% των συμμετεχόντων πιστεύει πως, η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή προστατευτικού εξοπλισμού και για τη διάθεση εμβολίου σε όλους τους Αμερικανούς.

Οικονομική ενίσχυση από το κράτος

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων πιστεύουν επίσης πως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα «πρέπει να αναλάβει περισσότερο χρέος, ώστε να περάσει ένα ακόμα οικονομικό νομοσχέδιο που παρέχει πληρωμή για όλους τους Αμερικανούς».

Επιπλέον, το 87% των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν εικονικά, δηλαδή μέσω διαδικτύου φέτος, ενώ για το θέμα μόνο το 41% ​​των Ρεπουμπλικανών και το 66% των ανεξάρτητων είχαν την ίδια άποψη.

«Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ τρομερό μέρος, όσον αφορά τόσο τον αριθμό των θανάτων όσο και την εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Μάλορι Νιούαλ, που διενήργησε τη δημοσκόπηση με την Ipsos και οι δηλώσεις της εμφανίζονται στο NPR.

«Οι Αμερικανοί, καθώς παλεύουν με την πραγματικότητα του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, ψάχνουν για μια σαρωτική, πραγματικά ευρεία, ισχυρή δράση» δήλωσε.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στον κόσμο, με σχεδόν 5 εκατομμύρια συνολικά ενώ περισσότεροι από 160.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας, σύμφωνα με στοιχεία του Worldometer.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ