Κοσμος

Oμπάμα- Μπάιντεν: Μια συζήτηση με όρους social distancing (video)

Σε ένα βίντεο διάρκειας 16 λεπτών συζήτησαν για το μέλλον των ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπάρακ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν εμφανίζονται σε ένα προεκλογικό βίντεο μαζί, τηρώντας τους κανόνες του social distancing

 O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Mπάρακ Ομπάμα, και ο αντιπρόεδρος του και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ ,Τζο Μπάιντεν, είχαν μια συνάντηση με όρους social distancing (κοινωνικής απόστασης) στην οποία συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. 

Οι δύο πολιτικοί έφτασαν στο χώρο του γυρίσματος με μάσκες. 

Σε ένα απόσπασμα του βίντεο οι δύο άνδρες, οι οποίοι εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, αναφέρουν: 

«Θα μπορούσες να φανταστείς, όταν ήσουν πρόεδρος ότι απλά θα έλεγες: "Δεν είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι υπεύθυνος;"», λέει ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην πανδημία.

«Δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις λέξεις όταν ήμασταν στην εξουσία», απαντάει ο Ομπάμα. Στο βίντεο οι δύο ηγέτες συζητούν το προεκλογικό πρόγραμμα του Μπάιντεν σε διάφορους τομείς.  

Σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρόεδρος λέει στον Μπάιντεν πως θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος που θα καταφέρει να φέρει την κυβέρνηση κοντά στους ανθρώπους. «Έχω εμπιστοσύνη στην δέσμευση σου να αρπάξεις την ευκαιρία και να κάνεις αυτό που χρειάζεται και να πάρεις τις αποφάσεις που χρειάζεται». 

Το βίντεο ανέβηκε περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας στον προεκλογικό λογαριασμό του Μπάιντεν στο YouTube και είχε στις 4 πρώτες ώρες 27:00 views.

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ