Κοσμος

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Έρχονται τα «μικροσχολεία»

Η πανδημία αλλάζει την εκπαιδευτική διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κερδίζουν έδαφος τα «μικροσχολεία» στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού
Κερδίζουν έδαφος τα «μικροσχολεία» στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού(Pixabay)

Τα «μικροσχολεία» με λίγους μαθητές που κάνουν μάθημα σε σπίτια είναι μία νέα τάση στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

 Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται ραγδαία στις ΉΠΑ σε μεγάλες σχολικές περιφέρειες της χώρας, σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες το Χιούστον ή το Φοίνιξ οι αρχές έχουν ήδη υπονοήσει πως η επόμενη χρονιά θα έχει μόνο  μαθήματα εξ αποστάσεως.

Για πολλούς γονείς και παιδιά όμως η προοπτική αυτή δεν είναι καθόλου ελκυστική και τα «μικροσχολεία» κερδίζουν έδαφος.

Αρκετοί γονείς -που δεν το είχαν καν σκεφτεί στο παρελθόν- αρχίζουν και φλερτάρουν πλέον με την ιδέα των μαθημάτων στο σπίτι για τα παιδιά τους, σε μικρότερα γκρουπ μαθητών με έναν δάσκαλο. Έτσι οι οικογένειες θα μοιράζονται το κόστος ενώ και τα παιδιά θα έχουν την διαδραστική εμπειρία που τόσο συνδεδεμένη είναι με το σχολείο. Ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σελίδες στο Facebook για όσους αναζητούν δασκάλους για αυτές τις μικροτάξεις όπως η Pandemic Pods and Microschools.

Φυσικά δεν έχουν όλοι οι γονείς την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, όμως η ύπαρξη τέτοιων σελίδων δείχνει ευρύτερο ενδιαφέρον, γράφουν οι New York Times.

 

Είναι νωρίς για να ξέρουμε αν πρόκειται για πραγματική τάση ή μόδα των social media. Όμως στις ΗΠΑ τα σχολεία έχουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα πως τα μαθήματα εξ αποστάσεως δεν ήταν επιτυχημένα κατά γενική ομολογία, οπότε τα μικροσχολεία φαίνονται ελκυστικά.

Σύμφωνα με τους Times , οι κατά τόπους προϊστάμενοι στην εκπαίδευση πρέπει να προσαρμοστούν και να εγκαταλείψουν την ιδέα για μόνο ένα μοντέλο εκπαίδευσης.

 «Ας αποφασίσουν οι διευθυντές και οι δάσκαλοι» λέει ο Τζέι Μάθιους, εκπαιδευτικός συντάκτης στην Washington Post. «Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τους μαθητές τους, εκτός από τους γονείς»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.