- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
H Μάλτα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι εκτρώσεις είναι τελείως απαγορευμένες, με αποτέλεσμα την περίοδο του lockdown να πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για χάπια άμβλωσης
H Μάλτα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται ολοκληρωτικά, ακόμα και σε περίπτωση που η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή η ζωή της εγκύου γυναίκας κινδυνεύει.
Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν άμβλωση ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Την περίοδο του lockdown κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί ραγδαία η ζήτηση για χάπια που διακόπτουν την κύηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινότητας Women on Web, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία, τον Μάρτιο δέχθηκαν από γυναίκες από τη Μάλτα 45 αιτήματα για χάπια της άμβλωσης και τον Απρίλιο 47. Ο αντίστοιχος αριθμός για τον Φεβρουάριο ήταν 18. Μάλιστα 3 από αυτές τις γυναίκες ανέφεραν πως βιάστηκαν από τον σύντροφο τους κατά την περίοδο του lockdown.
Αντίστοιχα στοιχεία παρουσίασε και η βρετανική οργάνωση Abortion Support Network. Πριν το lockdown δεχόταν κατά μέσο όρο 7 αιτήματα τον μήνα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο τα αιτήματα ήταν 13 ενώ τον Μάιο υπήρξαν 19 αιτήματα.
Η παράνομη έκτρωση στη μικρή νησιωτική χώρα τιμωρείται με έως 3 χρόνια φυλάκιση, ενώ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο 300 με 400 Μαλτέζες ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να κάνουν άμβλωση, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία.