Κοσμος

Μάλτα: Το lockdown πολλαπλασίασε τη ζήτηση για χάπια άμβλωσης

Στην Μάλτα οι αμβλώσεις είναι παράνομες σε κάθε περίπτωση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Μάλτα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται σε κάθε περίπτωση
Περίπου 400 γυναίκες από τη Μάλτα καταφεύγουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για να κάνουν άμβλωση

H Μάλτα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι εκτρώσεις είναι τελείως απαγορευμένες, με αποτέλεσμα την περίοδο του lockdown να πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για χάπια άμβλωσης

H Μάλτα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται ολοκληρωτικά, ακόμα και σε περίπτωση που η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή η ζωή της εγκύου γυναίκας κινδυνεύει. 

Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν άμβλωση ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Την περίοδο του lockdown κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί ραγδαία η ζήτηση για χάπια που διακόπτουν την κύηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινότητας Women on Web, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία, τον Μάρτιο δέχθηκαν από γυναίκες από τη Μάλτα 45 αιτήματα για χάπια της άμβλωσης και τον Απρίλιο 47. Ο αντίστοιχος αριθμός για τον Φεβρουάριο ήταν 18. Μάλιστα 3 από αυτές τις γυναίκες ανέφεραν πως βιάστηκαν από τον σύντροφο τους κατά την περίοδο του  lockdown.

Αντίστοιχα στοιχεία παρουσίασε και η βρετανική οργάνωση Abortion Support Network. Πριν το lockdown δεχόταν κατά μέσο όρο 7 αιτήματα τον μήνα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο τα αιτήματα ήταν 13 ενώ τον Μάιο υπήρξαν 19 αιτήματα.  

Η παράνομη έκτρωση στη μικρή νησιωτική χώρα τιμωρείται με έως 3 χρόνια φυλάκιση, ενώ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο 300 με 400 Μαλτέζες ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να κάνουν άμβλωση, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.