Κοσμος

Μακρόν: Είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στον ρατσισμό

«Αλλά δεν θα αποκαθηλώσουμε αγάλματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακρόν
Ο πρόεδρος τη Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν © EPA/LUDOVIC MARIN

Την ανάγκη ύπαρξης αντιδράσεων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων αλλά χωρίς την καταστροφή αγαλμάτων εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Για τα κινήματα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων μίλησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν θα επιτρέψει την καταστροφή μνημείων.

«Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη μπροστά στον ρατσισμό, στον αντισημιτισμό και στις διακρίσεις, αλλά η ευγενής αυτή μάχη παρεκτρέπεται όταν μεταμορφώνεται σε κομμουνιταρισμό, σε έμπλεο μίσους ή εσφαλμένο ξαναγράψιμο του παρελθόντος, όταν μεταμορφώνεται σε μία μη αποδεκτή μάχη αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους σεπαρατισμούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακρόν και πρόσθεσε:

«Η Δημοκρατία δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα. Οφείλουμε, καλύτερα, να κοιτάξουμε μαζί ολόκληρη την ιστορία μας...και σε καμία περίπτωση να αρνηθούμε αυτό που είμαστε.

»Είμαστε ένα Εθνος όπου κάθε ένας, όποια και αν είναι η καταγωγή, η θρησκεία,  πρέπει να βρίσκει την θέση του. Αυτό ισχύει παντού και για όλους; Οχι. Η μάχη μας, λοιπόν, πρέπει να συνεχισθεί, να ενισχυθεί για να επιτρέψει την απόκτηση πτυχίων και θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν στην αξία και τα ταλέντα του καθενός και πρέπει να αγωνισθούμε κατά του γεγονότος ότι το όνομα, η διεύθυνση, το χρώμα του δέρματος περιορίζουν ακόμη υπερβολικά συχνά την ισότητα των ευκαιριών που κάθε ένας πρέπει να έχει».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.