Κοσμος

Ένα κρούσμα ανά 100 τεστ στην Ιταλία

Ακόμη 161 νεκρούς, το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσαν οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα κρούσμα ανά 100 τεστ στην Ιταλία
Μιλάνο © EPA MATTEO CORNER

Μόλις ένα κρούσμα κορωνοϊού ανά 100 τεστ καταγράφει η Ιταλία, που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή των τεστ

Άλλους 161 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες αλλά και 665 νέα κρούσματα ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, ωστόσο ο ρυθμός μετάδοσης εξακολουθεί να μειώνεται, όπως επίσης και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μάλιστα, η Ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι σε κάθε εκατό τεστ ανίχνευσης του ιού που διενεργήθηκαν το περασμένο εικοσιτετράωρο, μόνο ένας πολίτης διαγνώσθηκε θετικός στον ιό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή των τεστ.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, και εκείνος της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι, αποφάσισαν να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους των περιοχών τους -και ιδίως στους νέους- να σταματήσουν να συνωστίζονται, τα βράδια σε ανοικτούς χώρους όπου υπάρχουν καταστήματα που πωλούν ποτά, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οπισθοδρόμησης και επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 227.364. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.330. Παράλληλα, 132.282 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.