Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Πέντε καλά νέα για την πορεία του ιού

Ανακοινώθηκε ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της επίσημης καταγραφής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέντε καλά νέα έρχονται από την Ιταλία που συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.

Ανακοινώθηκαν πέντε καλά νέα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία, την ώρα που έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 έγινε γνωστό ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έφθασε τους 225.435. Οι νεκροί ανέβηκαν στους 31.908.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία 145 άνθρωποι και καταγράφηκαν 675 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 2.366 ασθενείς εξετάστηκαν και πλέον είναι αρνητικοί στον ιό. Επιπλέον, 762 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 10.311 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Η Ιταλία είναι 6η παγκοσμίως σε κρούσματα κορωνοϊού.

Πρώτες είναι οι ΗΠΑ με 1.477.815, δεύτερη η Ρωσία (281.752), τρίτη η Μεγάλη Βρετανία (244.603) και τέταρτη η Βραζιλία (233.648).

Έκτη σε κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως η Ιταλία/© athensvoice.gr/koronoios

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Ισπανία με 230.698 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τα πέντε καλά νέα

  1. Ο σημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ο χαμηλότερος από την αρχή της επίσημης καταγραφής απ’ τις ιταλικές αρχές.
  2. Ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε σημαντικά με 200 λιγότερα κρούσματα.
  3. Μικρή μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νεκρών, καθώς έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, 8 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 194 λιγότεροι από χθες.
  4. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται.
  5. Περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών Covid-19, ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊού, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια στην Ιταλία

Εν τω μεταξύ από αύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, πρόκειται να ανοίξουν καφέ μπαρ, εστιατόρια, κουρεία και τα κομμωτήρια, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας (πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης), δεν υπέγραψε τη συμφωνία της κυβέρνησης Κόντε με τις περιφέρειες, διότι θεωρεί λάθος κίνηση το ότι, για την άρση πολλών απαγορεύσεων σχετικά με τον κορωνοϊό, δεν ζητήθηκε η καθοριστική γνωμοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Από τη μεριά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, όντως, υπάρχει ακόμη κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, αλλά πρόσθεσε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ