Κοσμος

Ιταλία: Αύξηση του αριθμού νεκρών και κρουσμάτων

Αύριο αναμένονται οι αποφάσεις του Κόντε για την άρση των μέτρων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανησυχία προκαλεί στην Ιταλία η αύξηση του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων

Ανησυχία στην Ιταλία από την αύξηση του αριθμού των νεκρών αλλά και των κρουσμάτων, ενόψει, μάλιστα, της πιθανής επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων, την ερχόμενη Δευτέρα. Η σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε, μέχρι αύριο το βράδυ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 262 άνθρωποι και καταγράφηκαν 992 νέα κρούσματα. Δηλαδή, 67 περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και 104 περισσότερα κρούσματα.

Την τελευταία ημέρα μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας σημειώθηκαν 112 θάνατοι και 522 νέα κρούσματα. Κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Κόντε και ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης περιοχής, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, θα πρέπει να εκτιμήσουν πολύ προσεκτικά την κατάσταση, πριν δοθεί «πράσινο φως» στην επανεκκίνηση της λιανικής πώλησης και στην πλήρη λειτουργία καφέ, εστιατορίων, κουρείων και κομμωτηρίων.

Στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 223.096, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 31.368. Παράλληλα, 115.288 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ