Κοσμος

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί στη Σουηδία

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί επικρίσεις για τα χαλαρά περιοριστικά μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί στη Σουηδία
Στοκχόλμη, Σουηδία © EPA Fredrik Sandberg

Τους 3.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στη Σουηδία, η κυβέρνηση της οποίας έχει δεχτεί κριτική για τα χαλαρά περιοριστικά μέτρα εναντίον της διασποράς του κορωνοϊού

Περισσότεροι από 3.000 είναι πλέον οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Σουηδία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, με τον αριθμό τους να είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών έφθασε τώρα τους 3.040 από τους 2.941 χθες. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει μια πιο ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αφήνοντας ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια και βασιζόμενη σε μέτρα που λαμβάνονται σε εθελοντική βάση από τους πολίτες για κοινωνική αποστασιοποίηση και σωστή υγιεινή.

Οι θάνατοι στη Σουηδία είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τον πληθυσμό της, συγκριτικά με τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, όπου οι αρχές έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή προσέγγιση. Ωστόσο, είναι λιγότεροι σε σχέση με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου επιβλήθηκαν lockdowns.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.