Κοσμος

Δυόμιση κιλά πήραν οι Γάλλοι στη διάρκεια της καραντίνας

Λένε, πάντως, ότι μετά το lockdown θα προσέχουν περισσότερο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι περισσότεροι Γάλλοι αναφέρουν ότι πάχυναν δυόμιση κιλά στη διάρκεια της καραντίνας, τόσο λόγω της έλλειψης σωματικής άσκησης όσο και του άγχους

Δυόμιση κιλά στη διάρκεια της καραντίνας πήρε η πλειονότητα των Γάλλων (57%), εξαιτίας της έλλειψης σωματικής άσκησης, αλλά και του άγχους, όπως έδειξε έρευνα του ινστιτούτου Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους. Οι άνδρες υποστήριξαν πως πήραν 2,7 κιλά κατά μέσο όρο, ενώ οι γυναίκες 2,3 κιλά.

Η καραντίνα φαίνεται πως έφερε και εντάσεις, με το 42% των ερωτηθέντων να απαντά ότι είχαν έντονες συζητήσεις με τους συντρόφους τους για τον καταμερισμό των εργασιών, σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των γευμάτων.

Επίσης, το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού, ενώ τα απεριτίφ πριν τα γεύματα έγιναν πιο συχνά επίσης για το 42%. Μετά την άρση του lockdown, το 56% δήλωσε ότι σκοπεύει να προσέξει περισσότερο τη διατροφή του.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ