Κοσμος

Πέμπτη παγκοσμίως σε νεκρούς από κορωνοϊό η Γαλλία

Έφθασαν τους 25.531 - Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 330 άνθρωποι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Περισσότεροι από 25.500 νεκροί - Στην 5η θέση της λίστας με τα περισσότερα θύματα.

Συνολικά 25.531 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη Γαλλία από την αρχή της επιδημίας.

Άλλοι 330 νεκροί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης 5 Μαΐου 2020 η Γενική Διεύθυνση Υγείας της χώρας.

Τα νεότερα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η άρση των μέτρων καραντίνας, εν μέσω ανησυχιών και αβεβαιότητας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στον κόσμο από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας λίστας με τα περισσότερα θύματα του Covid-19.

Η «πίεση» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πάντως, συνεχίζει να μειώνεται, καθώς το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύτηκαν 266 λιγότεροι ασθενείς. Στις ΜΕΘ παραμένουν 3.430 ασθενείς με Covid-19, δηλαδή οι μισοί απ’ όσοι ήταν πριν από έναν μήνα.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, έπειτα από δυο μήνες καραντίνας, θα αρχίσει η διαδικασία επανεκκίνησης. Όμως η «κανονικότητα» δεν θα επιστρέψει αμέσως, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες ακόμη, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Κορωνοϊός: Οι Γάλλοι σκέφτονται τις διακοπές

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι ακόμη είναι «πολύ νωρίς» για να σχεδιάσουν οι Γάλλοι τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

«Θα ξέρουμε στις αρχές Ιουνίου» εκτίμησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι. Και πρόσθεσε: «Θα περιορίσουμε τις μεγάλες, διεθνείς μετακινήσεις, ίσως και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Θα μείνουμε μεταξύ των Ευρωπαίων».

Στην πρώτη φάση της επανεκκίνησης, οι μετακινήσεις θα παραμείνουν περιορισμένες: Θα επιτρέπεται στους κατοίκους να απομακρυνθούν το πολύ 100 χιλιόμετρα από το σπίτι τους. Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν, όμως τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, θα παραμείνουν κλειστά, όπως και οι οργανωμένες παραλίες.

Τα περισσότερα φεστιβάλ έχουν ήδη ακυρωθεί, ενώ δεν θα επιτρέπονται ούτε οι αθλητικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή άνω των 5.000 θεατών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ