Κοσμος

«Εφιάλτης» ο κορωνοϊός στο Ην. Βασίλειο με 32.313 νεκρούς

Ξεπέρασε την Ιταλία – Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάνω από 30.000 νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπέρασε και την Ιταλία σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει από σήμερα τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων από κορωνοϊό στην Ευρώπη καθώς τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν ότι οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία έχουν ξεπεράσει τις 32.000.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν έως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με τη νόσο Covid-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο, στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από την Covid-19 αλλά δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ