Κοσμος

Η Ευρώπη «χαλαρώνει» βγαίνοντας από το lockdown

Εικόνες εξωστρέφειας από την Ιταλία έως την Πολωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία, Κορωνοϊός
Μικροί και μεγάλοι έξω στη Γένοβα © EPA/LUCA ZENNARO

Εικόνες από την Ευρώπη που βγαίνει από το lockdown και περνά στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χαλαρώνουν από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου σιγά-σιγά και σταδιακά σε όλη την Ευρώπη τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί από τις ευρωπαϊκές κυβέρνησης καθώς η γηραιά ήπειρος μπαίνει στη δεύτερη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έπειτα από οκτώ εβδομάδες σε αυστηρή η καραντίνα η Ιταλία αίρει κάποιους περιορισμούς και επανέρχεται σε μια μερική «κανονικότητα». Οι Ιταλοί από σήμερα θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενείς τους, ανοίγουν κάποια πάρκα ενώ μπαρ και εστιατόρια έχουν το ελεύθερο να διανέμουν τα προϊόντα τους στον κόσμο. Εκτιμάται ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί θα επιστρέψουν στις εργασίες τους φορώντας υποχρεωτικά τις προστατευτικές μάσκες εντός των χώρων εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

italia-.jpg
Η κίνηση στους δρόμους της Ρώμης © EPA/ANGELO CARCONI

italia-2.jpg
Τα ΜΜΜ στην Ιταλία © EPA/LUCA ZENNARO


Μικρές επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια, επαναλειτουργούν στην Ισπανία. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων θα δέχονται και θα εξυπηρετούν πελάτες μόνο έπειτα από ραντεβού. Αρκετά από τα νησιά της Ισπανίας προχωρούν σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών προκειμένου να αναπνεύσει ο κλάδος του τουρισμού που έχει ήδη πληγεί σημαντικά.

ispania-1.jpg
Check-in Ισπανών στο αεροδρόμιο © EPA/DIEGO AZUBEL

ispania-2.jpg
Κομμωτήριο στη Σαραγόσα © Αριθμός Είδησης 22630110 Πόλη, Χώρα Madrid, Ισπανία Ημερομηνία 04/05/2020 11:02 Ημερομηνία Γεγονότος 03/05/2020 00:00 Είδος Copyright © 2020 Credit EPA Πηγές EFE Φωτογράφος Javier Cebollada Μέγεθος 3714 x 2590 Συντομογραφία ep

Στη Γερμανία ανοίγουν ζωολογικοί κήποι, κομμωτήρια ακόμα και σχολεία σε κάποια από τα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

germany.jpg
Διαδηλωτής κατά του lockdown ντυμένος Πίπη Φακιδομύτη στη Γερμανία © EPA/CLEMENS BILAN

austria-.jpg
Ο κουρέας της Βιέννης © EPA/CHRISTIAN BRUNA


Και στην Αυστρία οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, ενώ στην Ουγγαρία αρχίζει η εξεταστική περίοδος για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων της εκπαιδευτικής βαθμίδας παρά το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

hungary.jpg
Εξετάσεις στην Ουγγαρία © EPA/ZSOLT SZIGETVARY

polonia.jpg
Στις εκκλησίες οι Πολωνοί © EPA/WOJTEK JARGILO


Η Πολωνία έδωσε το πράσινο φως σε ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και καταστήματα να ανοίξουν, αλλά κρατά κλειστά τα κομμωτήρια, τις παιδικές χαρές και τα εστιατόρια.

Και η Ελλάδα βγαίνει από την καραντίνα και μπαίνει σε κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, οπτικά κι άλλα καταστήματα που έλειψαν από την καθημερινότητα για πολλές ημέρες.

kommotirio-ellada.jpg
Κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

5075436.jpg
Βιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.