Κοσμος

Κορωνοϊός-Αεροπλάνα: «Σαν τις σαρδέλες» στοιβαγμένοι στις πτήσεις

Βρετανοί ταξιδιώτες καταγγέλλουν την απουσία αποστάσεων ασφαλείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανοί επιβάτες καταγγέλλουν ότι ταξιδεύουν στοιβαγμένοι σαν «σαρδέλες» χωρίς μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Επιβάτες αεροπορικών πτήσεων διαψεύδουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας για τον νέο κορωνοϊό μέσα στα αεροπλάνα και καταγγέλλουν ότι «στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες». Φωτογραφίες με συνωστισμένες πτήσεις κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης και στα social media. Ανάμεσα στις προβληματικές πτήσεις ήταν μια πτήση της βρετανικής εταιρείας British Airways από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στη Βαρκελώνη και μια κυβερνητική πτήση επαναπατρισμού Βρετανών από την Τουρκία.

Ένας επιβάτης πτήσης της British Airways, ο οποίος ταξίδεψε την περασμένη Τετάρτη, δήλωσε ότι «είναι κοροϊδία του lockdown» η παντελής έλλειψη αποστάσεων ασφαλείας. Ο ίδιος επιβάτης πρόσθεσε: «Κανείς δεν ήταν υποχρεωμένος να φοράει μάσκα. Καθόμασταν ο ένας δίπλα στον άλλο».

Η γυμνάστρια, Τζέμα Μπέιν, 21 ετών, επώνυμα καταγγέλλει στη Daily Mail για την πτήση της Pegasus Airlines από την Τουρκία στο Στάνστεντ του Λονδίνου: «Το ιπτάμενο προσωπικό φορούσε μάσκες, γάντια, όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά εμείς τίποτα. Ήταν πολύ ανησυχητικό. Αυτή ήταν μια έκτακτη πτήση επαναπατρισμού και κανείς δεν φαινόταν να δίνει σημασία στις κυβερνητικές οδηγίες».

Πτήση από Τουρκία © Twitter

«Ήμαστα σαν τις σαρδέλες» © Twitter


Προς το παρόν δεν έχουν αποφασιστεί κανόνες για τις αποστάσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Ωστόσο, υπουργοί σε αρκετά κράτη της Ευρώπης πιέζουν για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχων ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γραντ Σαπς δήλωσε ότι οι ξένοι επισκέπτες στη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να τίθενται για μερικές ημέρες σε υποχρεωτική καραντίνα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ