Κοσμος

Κορωνοϊός: Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Ιταλία

Έφτασαν τους 27.682 οι νεκροί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Περιμένοντας την προσεχή Δευτέρα και το πρώτο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, η Ιταλία κατέγραψε την τελευταία ημέρα άλλους 323 νεκρούς

Σταθερά ήταν τα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, με μείωση του αριθμού των νεκρών, ενώ συνεχίζεται και η μείωση των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας

Ειδικότερα, την τελευταία ημέρα καταγράφηκαν 2.086 νέα κρούσματα, καθώς και 323 θάνατοι, 59 λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι 203.591, ενώ τα θύματα έφτασαν τα 27.682.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου οι περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να αποφασίζουν την κατά τόπους επαναλειτουργία επιχειρήσεων και υπηρεσιών, βάσει της μείωσης των κρουσμάτων. Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στις κύριες κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης και από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας. Διαφορετικά, τα αρμόδια υπουργεία θα προσφεύγουν δικαστικά, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ