Κοσμος

ΗΠΑ: Τρεις Πολιτείες «ανοίγουν» παρά τους 51.000 νεκρούς

Τζόρτζια, Οκλαχόμα και Αλάσκα προχωρούν σε σταδιακή άρση του lockdown για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόρτζια, ΗΠΑ
Η Τζόρτζια θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα © EPA/ERIK S. LESSER

Κορωνοϊός: Παρά τους 51.000 νεκρούς τρεις πολιτείες των ΗΠΑ ετοιμάζονται να βγουν από το lockdown και ανοίξουν κάποια εμπορικά καταστήματα.

Τρεις πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και επιχειρήσεων παρά το γεγονός ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 51.000. Κομμωτήρια και σπα θα ανοίξουν στις πολιτείες Τζόρτζια και Οκλαχόμα ενώ η Αλάσκα αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στα εστιατόρια λόγω της πανδημίας.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποχώρησε από τη μικρότερη σε χρονική διάρκεια ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό και αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Βρισκόταν ήδη εν μέσω μιας θύελλας αντιδράσεων μετά την πρότασή του για τις ενέσεις με απολυμαντικά ως θεραπεία απέναντι στη νόσο Covid-19. Στη συνέχεια κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η πρότασή του ήταν «σαρκαστική» και ότι παρεξηγήθηκε από τους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ οι πολιτείες Τζόρτζια, Οκλαχόμα και Αλάσκα αναφέρουν ότι το πρώτο άνοιγμα των καταστημάτων και η έξοδος από το lockdown δεν σημαίνει ότι δεν θα τηρείται το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.



Πιο αναλυτικά η Τζόρτζια ανοίγει εκτός από τα κομμωτήρια και τα σπα, τις αίθουσες για μπόουλινγκ, περιποίησης νυχιών και τα καταστήματα για τατουάζ. Τη Δευτέρα αναμένεται επίσης να επιτρέψει το άνοιγμα των εστιατορίων και των θεάτρων.

Με τους άνεργους να αγγίζουν τα 26 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες – περίπου το 15% του πληθυσμού της χώρας - από τα μέσα Μαρτίου, πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αισθάνονται μεγάλη πίεση με τα περιοριστικά μέτρα και εξετάζουν σοβαρά την άρση αυτών. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών εμμένουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για το «άνοιγμα» των ΗΠΑ στην κανονικότητα. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.