Κοσμος

Ξεπέρασαν τους 19.500 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία

Σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις το σύστημα για την ηλεκτρονική κράτηση διαγνωστικών τεστ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
uk-covid-19.jpg
© EPA/ANDY RAIN

Στους 19.506 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία - «Εκτός λειτουργίας» το σύστημα για την ηλεκτρονική κράτηση διαγνωστικών τεστ.

Στους 19.506 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 684 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Περισσότερα από 28.500 διαγνωστικά τεστ πραγματοποιήθηκαν σε μια ημέρα.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα της κυβέρνησης που άρχισε να λειτουργεί από το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020 για την ηλεκτρονική κράτηση διαγνωστικής εξέτασης προς τους βασικούς εργαζόμενους και της οικογένειές τους, σταμάτησε μέσα σε λίγες ώρες να δέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, λόγω της υψηλής ζήτησης.

Μια ημέρα, νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης για διαγνωστικά τεστ είτε στους προσωρινούς σταθμούς εξέτασης που λειτουργούν στη χώρα ή στο σπίτι με οικιακό κιτ, το οποίο -όπως είπε- ήταν σημαντικό για την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ, και αφορά όλους τους βασικούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην Αγγλία.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, το Υπουργείο Υγείας απολογήθηκε για την ταλαιπωρία με μήνυμά του στο οποίο αναφέρει ότι υπήρξε υψηλός αριθμός αιτήσεων και ότι περισσότερα τεστ θα είναι διαθέσιμα από το Σάββατο 25 Απριλίου 2020. Για οποιεσδήποτε νέες αιτήσεις κρατήσεων η ιστοσελίδα ενημερώνει: «Οι αιτήσεις έκλεισαν. Δεν μπορείτε αυτή τη στιγμή να εγγραφείτε για τεστ κορoνοϊού. Παρακαλώ ελέγξτε αργότερα».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τα οικιακά κιτ για το τεστ που διατέθηκαν σήμερα μέσω της ηλεκτρονικής κράτησης ήταν 5.000, αλλά στόχος είναι να διατίθενται καθημερινά 18.000 μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.