Κοσμος

Πομπέο: Η Κίνα ίσως γνώριζε για τον κορωνοϊό από τον Νοέμβριο

«Πήραν τον χρόνο τους μέχρι να ενημερώσουν τον υπόλοιπο κόσμο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μομφές του Μάικ Πομπέο εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης πως γνώριζε από τον Νοέμβριο για τον κορωνοϊό αλλά δεν ενημέρωσε τον ΠΟΥ.

Δριμύ κατηγορώ προς την κινεζική κυβέρνηση ότι γνώριζε για την ύπαρξη του κορωνοϊού αλλά δεν ειδοποίησε έγκαιρα τον υπόλοιπο κόσμο απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Θα θυμάστε ότι η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε για τα πρώτα κρούσματα ίσως ήδη από τον Νοέμβριο, σε κάθε περίπτωση από τα μέσα Δεκεμβρίου, και πήραν τον χρόνο τους μέχρι να ενημερώσουν τον υπόλοιπο κόσμο, περιλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)» δήλωσε ο Πομπέο.

Να θυμίσουμε πως η κινεζική κυβέρνηση έχει τονίσει πως μοιράστηκε όλες τις πληροφορίες που διέθετε για τον κορωνοϊό, με την πλευρά των ΗΠΑ να κάνουν λόγο για ηθελημένη καθυστέρηση.

Τα πρώτα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού στην Ουχάν για τα οποία ενημερώθηκε ο ΠΟΥ ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Έπειτα ο ΠΟΥενημέρωσε πρώτη φορά την παγκόσμια κοινότητα για τον ιό αυτό στις 4 Ιανουαρίου, όμως κήρυξε «έκτακτη κατάσταση υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο» μόλις στις 30 Ιανουαρίου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ