Κοσμος

Κρεμλίνο για πανδημία κορωνοϊού: Η Κίνα δεν λέει ψέματα

Η Ρωσία επιμένει ότι το Πεκίνο δεν έκρυψε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεμλίνο
Κρεμλίνο/ © Pixabay

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η πανδημία κορωνοϊού δείχνουν ότι η Κίνα δεν λέει ψέματα, εκτιμά το Κρεμλίνο.

Τη θέση ότι η Κίνα δεν λέει ψέματα για τον κορωνοϊό και το πώς ξεκίνησε εξέφρασε η Ρωσία.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο, συντασσόμενο για μια ακόμη φορά με την κινεζική ηγεσία δηλώνει ότι δεν είδε να επιβεβαιώνεται κανένα επιχείρημα που υποστηρίζει ότι η Κίνα έκρυβε τάχα στοιχεία για τον κορωνοϊό.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται μετά την απόφαση των αρχών της Πολιτείας Μισούρι των ΗΠΑ να παραπέμψουν την Κίνα στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι απέκρυψε στοιχεία για τον κορωνοϊό. 

«Δεν είδαμε κανένα από τα επιχειρήματα να επιβεβαιώνει παρόμοιες δηλώσεις» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκοφ, σχολιάζοντας την απόφαση που πήραν οι αρχές της πολιτείας του Μισούρι.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ακόμη ότι «ο κορωνοϊός συνιστά κοινή πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία και για κάθε χώρα ξεχωριστά».

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι, για να νικήσουμε όλοι τον κορωνοϊό και να βγει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία από την κρίση, απαιτούνται κοινές, συντονισμένες προσπάθειες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε σε πλήρη επαφή με τους Κινέζους εταίρους μας» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.