Κοσμος

Και η Γαλλία εκφράζει επιφυλάξεις για την Κίνα

Για σκοτεινά σημεία έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Και η Γαλλία εκφράζει επιφυλάξεις για την Κίνα
Δεν τα γνωρίζουμε όλα, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν © EPA GONZALO FUENTES / POOL

Επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα διαχειρίστηκε την επιδημία του κορωνοϊού εξέφρασε και η Γαλλία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, και η Γαλλία εκφράζει επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Κίνα το θέμα του νέου κορωνοϊού. Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για σκοτεινά σημεία και δήλωσε, μιλώντας στους Financial Times, ότι «υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε». «Δεν ξέρουμε. Και ακόμη, προφανώς υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Νωρίτερα, η Βρετανία προειδοποίησε το Πεκίνο ότι πρέπει να απαντήσει σε «δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα».

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά της, κατηγόρησε την Κίνα ότι «απέκρυψε» τη σοβαρότητα της πανδημίας στο ξεκίνημά της, ενώ πάγωσε τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατηγορώντας τον ότι ευθυγραμμίστηκε με τις κινεζικές θέσεις.

Η Μόσχα παρενέβη σήμερα το απόγευμα, προς υπεράσπιση του Πεκίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ότι οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας, ότι παραπληροφόρησε για τον νέο κορωνοϊό που πρωτοεμφανίστηκε εκεί, ήταν «αντιπαραγωγικές».


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.