Κοσμος

EasyJet: Αδειάζει τη μεσαία θέση στα αεροπλάνα μετά τον κορωνοϊό

Τι ελπίζει να πετύχει η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καθίσματα αεροπλάνων
Καθίσματα αεροπλάνων © Pixabay

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τη μεσαία θέση μετά τον κορωνοϊό.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet σκοπεύει να καταργήσει τη μεσαία θέση στα αεροπλάνα της προκειμένου να διατηρηθεί το μέτρο της κοινωνικός αποστασιοποίησης (social distancing) μετά την κρίση με τον κορωνοϊό και την άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις. Ολόκληρος ο στόλος της αεροπορικής εταιρείας του σερ Στέλιος Χατζηιωάννου είναι καθηλωμένος εξαιτίας της πανδημίας από τα τέλη Μαρτίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει με την αφαίρεση της μεσαίας στις τριπλές θέσεις των αεροπλάνων της να ενθαρρύνει περισσότερο κόσμο να ταξιδέψει αεροπορικώς μετά το τέλος της πανδημίας.«Η εκτίμησή μας είναι ότι πολλά πράγματα δεν θα είναι τα ίδια στην αρχή και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία της επιλογής για τη μεσαία θέση. Αλλά μιλάμε για την πρώτη φάση της μετάβασης στην κανονικότητα και κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή η φάση», είπε ο Λούντγκρεν και διευκρίνισε ότι η εταιρεία εξετάζει διάφορα προγράμματα απολύμανσης των αεροπλάνων της.

Η πρόταση αφαίρεσης της μεσαίας θέσης βρίσκει αντίθετη την ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair. «Απελπιστικά αναποτελεσματική» χαρακτήρισε την εν λόγω επιλογή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη
Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη

Δεν αποκλείεται ο κόσμος όντως να τελειώσει. Πιο πιθανό όμως είναι είτε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια η συμπίεση της ποιότητας ζωής μας είτε απλώς να τελειώσει ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.