Κοσμος

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Τραμπ με φόντο τον κορωνοϊό

Θέση υπέρ του ΠΟΥ παίρνει η οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διεθνής Αμνηστία εναντίον Τραμπ με φόντο τον κορωνοϊό
Αντιδράσεις μετά την απόφαση Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ © EPA Tasos Katopodis / POOL

Αν ο Τραμπ επιμείνει στη διακοπή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ, θα βλάψει τόσο τη χώρα του όσο και άλλες, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ περί διακοπής της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις ΗΠΑ, εν μέσω της πανδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω αυτής της απόφασης, προσπαθεί να καλυφθεί από την κριτική που του ασκείται πάνω στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην αμερικανική επικράτεια, δήλωσε η επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αμερική, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει αμέσως τη στάση της και το Κογκρέσο να αναλάβει άμεσα δράση για να σταματήσει τυχόν μέτρα που θα αντιστρέφουν τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Ερίκα Γκεβάρα Ρόσας πρόσθεσε ότι «αυτή η κρίση μπορεί να λυθεί μόνο με συλλογική προσπάθεια. Ο COVID-19 δεν σέβεται τα σύνορα και η απόφαση του Τραμπ θα βλάψει τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και άλλες χώρες που καταπολεμούν τον ιό. Ενώ άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες δεσμεύονται για περισσότερη υποστήριξη στον ΠΟΥ, η πρόταση του προέδρου Τραμπ να μειώσει τους πόρους της σε αυτή τη στιγμή της κρίσης θα υπονομεύσει τις προσπάθειες διάσωσης ζωών».

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον ΠΟΥ για κακοδιαχείριση της κατάστασης και για μεροληψία υπέρ της Κίνας.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.