Κοσμος

Κορωνοϊός: 778 νεκροί σε 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνολικά μόνο η Σκωτία μετρά 615 νεκρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Έρημο το μετρό του Λονδίνου λόγω καραντίνας © EPA/NEIL HALL

Κορωνοϊός – Βρετανία: 744 νεκροί σε 24 ώρες – Πάνω από 12.000 ο αριθμός των θυμάτων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο 778 είναι οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό σε διάστημα 24 ωρών σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.  Συνολικά τουλάχιστον 12.107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο κι ενώ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας συμπληρώνουν τρεις εβδομάδες σε ισχύ. 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα τα συνολικά στοιχεία, τα οποία καταγράφονται σε διαφορετικό χρονικό διάστημα στο NHS, αργότερα τη Μεγάλη Τρίτη. Η Σκωτία μετρά 615 νεκρούς, η Ουαλία 403 και η Βόρεια Ιρλανδία 134 από την αρχή της πανδημίας.

Στο μεταξύ η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών λόγω του κορωνοϊού  ενδέχεται να είναι κατά περίπου 15% μεγαλύτερος σε σχέση με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 6.235 άνθρωποι πέθαναν στην Αγγλία και την Ουαλία ως τις 3 Απριλίου με αναφορά στον κορωνοϊό στα πιστοποιητικά θανάτου τους. Στο Λονδίνο σχεδόν οι μισοί θάνατοι (46,6%) που καταγράφηκαν την 14η εβδομάδα του έτους είχαν κάποια σχέση με την covid-19, επεσήμανε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Την εβδομάδα ως την 3η Απριλίου τα πιστοποιητικά θανάτου με κάποια αναφορά στον κορωνοϊό αποτελούσαν το 21,1% του συνόλου σε σχέση με το 4,8% την προηγούμενη εβδομάδα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.