Κοσμος

Κορωνοϊός: 574 νέοι θάνατοι στη Γαλλία και καραντίνα ως 11 Μαΐου

Διάγγελμα Μακρόν για «ελπίδα και αβεβαιότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας
Διάγγελμα Μακρόν για τον κορωνοϊό © EPA/LUDOVIC MARIN

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα έως τις 11 Μαΐου η Γαλλία και 574 νεκροί μέσα σε 24 ώρες. Νέο διάγγελμα από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Νέος απολογισμός θυμάτων και κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία λίγα λεπτά πριν ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν απευθύνει νέο διάγγελμα προς το γαλλικό λαό για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία ανέρχεται σε 14.967. Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού υπολογίζονται σε 98.076, αυξημένα κατά 2.763 ασθενείς Covid-19, από την Κυριακή. Συνολικά, 32.113 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γαλλίας, αριθμός αυξημένος κατά 287 ασθενείς από την Κυριακή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών αλλά και της λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων έως τις 11 Μαΐου. Η επιδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία μπορεί να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν: «Η ελπίδα επιστρέφει, αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο». Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε: «Η επιδημία δείχνει να επιβραδύνει. Χάρη στις προσπάθειές σας σημειώνουμε πρόοδο κάθε ημέρα. Η χώρα μας δεν ήταν προετοιμασμένη επαρκώς για αυτήν την κρίση. Όλοι υποστήκαμε τις συνέπειες. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες όλοι πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες». 

Coronavirus: Discours d'Emmanuel Macron du 13 avril

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.