Κοσμος

Κορωνοϊός: Συρρίκνωση ως και 30% της οικονομίας της Βρετανίας

Εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία κορωνοϊός
Επιδημιολόγος αναλύει την κατάσταση στη Βρετανία © EPA/NEIL HALL

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ο οποίος προανήγγειλε συρρίκνωση της οικονομίας της χώρας ως και 30%.

Συρρίκνωση ως και 30% της οικονομίας της Βρετανίας λόγω κορωνοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας. Η μεταβολή αυτή θα αφορά το τρέχον τρίμηνο, που βρίσκεται σε ισχύ η καραντίνα λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη Βρετανία.

Ο αριθμός των θανάτων λόγω του κορωνοϊού σε νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 10.000 και υψηλόβαθμος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης έχει πει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει η χειρότερα πληγείσα στην Ευρώπη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Times ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ συζήτησε με τους συναδέλφους του την πιθανότητα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να συρρικνωθεί κατά 25-30% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Χρησιμοποιώντας ως πηγές υπουργούς που δεν κατονομάζονται, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Σουνάκ και άλλοι πιέζουν για χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για χάρη της οικονομίας, ενώ άλλοι αντιδρούν καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επανεξεταστούν τα ισχύοντα μέτρα που επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου, με πολλούς να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα τα παρατείνει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.