- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός το πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία
Ένα άνευ προηγουμένου πακέτο οικονομικής στήριξης, ίσο με το 20% του ΑΕΠ, δεσμεύθηκε να υλοποιήσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πακέτο, που θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο αύριο, θα ανέλθει συνολικά στα 989 δισ. δολάρια, ενώ ο Άμπε έχει δηλώσει ότι ίσως και αύριο να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε ένα οικονομικό πακέτο πρωτοφανούς κλίμακας, αξίας 108 τρισεκ. γεν ή 20% του ΑΕΠ, ύστερα από την τεράστια ζημιά στην οικονομία από τον νέο κορωνοϊό», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους ύστερα από συνεδρίαση με κορυφαίους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιαπωνική κυβέρνηση, σε προσχέδιο εγγράφου για το πακέτο μέτρων, αναφέρει την πανδημία ως τη «μεγαλύτερη κρίση» που έχει αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε κάθε περίπτωση, το πακέτο αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ανέμενε η αγορά, δίνοντας μια αίσθηση ασφάλειας σε όσους αντιμετωπίζουν την προοπτική μείωσης των εισοδημάτων τους και παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, είπαν κάποιοι οικονομολόγοι. «Ίσως υπάρξει περιορισμένος αντίκτυπος στην τόνωση της κατανάλωσης δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι απέχουν από τις αγορές προϊόντων», δήλωσε υψηλόβαθμος οικονομολόγος στην Nomura Securities, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «μπορεί όμως να αποτρέψει δευτερογενείς επιπτώσεις για την επιδείνωση της οικονομίας».
Το πακέτο περιλαμβάνει απευθείας καταβολή οικονομικής βοήθειας σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δήλωσε ο Άμπε, τονίζοντας την εκτεταμένη ζημιά από τον ιό, που έχει τροφοδοτήσει φόβους για ύφεση.