- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Ιράν πλήττεται από τον κορωνοϊό περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής, ωστόσο, διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν ανήλθε σε 3.739, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στο Ιράν ανήλθε την ίδια ώρα σε 60.500.
Το Ιράν χαρακτήρισε παράλληλα σήμερα «καλό οιωνό» την ενεργοποίηση του μηχανισμού Instex, τον οποίο δημιούργησε η Ευρώπη για να επιτραπεί στην Τεχεράνη να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν επαρκεί για την εκπλήρωση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων. Η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν στις 31 Μαρτίου ότι πραγματοποίησαν την πρώτη συναλλαγή μέσω του μηχανισμού για να παραδώσουν ιατρικό υλικό στο Ιράν για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.
Θεωρητικά τα φάρμακα και ο ιατρικός εξοπλισμός εξαιρούνται από τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη, ωστόσο στην πραγματικότητα τα αγαθά αυτά πλήττονται όπως και τα άλλα από τα αμερικανικά αυτά μέτρα, καθώς οι διεθνείς τράπεζες προτιμούν εν γένει να αρνούνται οποιαδήποτε συναλλαγή εμπλέκει το Ιράν παρά να βρεθούν εκτεθειμένες σε αντίποινα από τις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι το Ιράν δεν θα ζητήσει ποτέ βοήθεια από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει ήδη απορρίψει προτάσεις των ΗΠΑ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του, που είναι η χειρότερα πληγείσα μέχρι στιγμής στη Μέση Ανατολή από την Covid-19, ενώ οι ιρανικές αρχές δηλώνουν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας και καλούν άλλες χώρες και τον ΟΗΕ να ζητήσουν από τις ΗΠΑ να τις άρουν.