Κοσμος

Όχι, ΔΕΝ δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του COVID-19 στη Γερμανία

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν συνωμοσιολογικά άρθρα που υποστηρίζουν πως «δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της γερμανικής ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του Covid-19

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όχι, ΔΕΝ δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του COVID-19 στη Γερμανία

Δεν δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Ισχυρισμός: Δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του Covid-19 στη Γερμανία.

Συμπέρασμα: Ο ισχυρισμός πρωτοεμφανίστηκε στο Μαρόκο, και ήταν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν συνωμοσιολογικά άρθρα που υποστηρίζουν πως «δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του covid19 στη Γερμανία».

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο dimpenews.comvolcanotimes.comtriklopodia.gr κτλ.

 

Είναι αλήθεια;

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει καθηγητής με το όνομα «Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti», με τις μόνες αναφορές να υπάρχουν σε συνωμοσιολογικές σελίδες.

Η ιστορία του «ολοφονηθέντος Τυνήσιου καθηγητή», απέκτησε απήχηση τις προηγούμενες ημέρες σε αραβόφωνες ιστοσελίδες και κατόπιν διανθίστηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλες ιστοσελίδες.

Ο ισχυρισμός πρωτοεμφανίστηκε στο Μαρόκο, και σύμφωνα με τυνησιακά ΜΜΕ, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια φάρσα με αφορμή την πρωταπριλιά.

Ο ομάδα διασταύρωσης ειδήσεων Fake news DZ, διαπίστωσε ότι ο αρχικός ισχυρισμός συνοδευόταν από τη φωτογραφία του (ανύπαρκτου) «Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti». Ο εικονιζόμενος ωστόσο ονομάζεται Abdul Rahman Bizri και είναι υγειονομικός αξιωματούχος από τον Λίβανο.

fireshot-capture-280-peripleketai-to-mystirio_-dolofonithike-o-epikefalis-tis-ereynitikis-o_-thesecretrealtruth.webp
fakenews-germanos-koronoios.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.