- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μόνο σε τρεις ημέρες στην Αμβέρσα του Βελγίου υπήρξαν κατασχέσεις κοκαΐνης ενάμιση τόνου, καθώς οι μαφίες της Λατινικής Αμερικής στέλνουν όπως-όπως την ουσία προς την Ευρώπη
Στο λιμάνι της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, συνολικά πάνω από ενάμιση τόνος κοκαΐνης κατασχέθηκε σε ελέγχους των τελωνείων μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου. Είναι γιατί οι έμποροι από τη Λατινική Αμερική, έχοντας εκτιμήσει ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μειώσει δραστικά τα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές, σπεύδουν να φορτώσουν το εμπόρευμά τους σε βαλίτσες μέσα σε αεροσκάφη και στο φορτίο δεξαμενοπλοίων.
Τη διαπίστωση έκανε ο επικεφαλής των βελγικών τελωνειακών αρχών Κρίστιαν Φαντερβέρεν, έπειτα από μία σειρά κατασχέσεων μέσα στον Μάρτιο στη χώρα, η οποία θεωρείται μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου της κοκαΐνης στην Ευρώπη, λόγω του μεγάλου εμπορικού λιμένα της Αμβέρσας. «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε σημαντική αύξηση των κατασχέσεων», τόνισε ο γενικός διευθυντής των τελωνείων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι λατινοαμερικάνικες Μαφίες οργανώθηκαν και τοποθέτησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ναρκωτικών στα εμπορευματοκιβώτια, γνωρίζοντας πως οι μεταφορές των φορτίων αυτών προς την Ευρώπη θα μειωθούν στους επόμενους μήνες».
Στο λιμάνι της Αμβέρσας, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά το ολλανδικό Ρότερνταμ, οι επιπτώσεις από τους περιορισμούς στην επαγγελματική δραστηριότητα είναι πέρα για πέρα εμφανείς, καθώς πολλές από τις εργασίες των εταιρειών διαμεταφοράς γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον Φαντερβέρεν. Όπως τονίζει ο ίδιος και οι τελωνειακοί «προσπαθούμε να μειώσουμε τους δια ζώσης ελέγχους, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης».
Το 2019, οι κατασχέσεις κοκαΐνης στην Αμβέρσα είχαν φθάσει τον αριθμό ρεκόρ των 62 τόνων, με το ναρκωτικό να προέρχεται κυρίως από τρεις χώρες: τη Βραζιλία, τον Ισημερινό και την Κολομβία.