Κοσμος

Βρετανή, 26 ετών με διαβήτη: «Κατατρόπωσα τον κορωνοϊό»

Η καθηγήτρια με τα πολλά υποκείμενα νοσήματα μιλά για τη μάχη της με τον Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάρα Χολ
Η Σάρα Χολ μιλάει για τη μάχη με τον κορωνοϊό © Facebook

Η συγκλονιστική αφήγηση μιας 26χρονης Βρετανής με διαβήτη που κατάφερε να νικήσει τον νέο κορωνοϊό και οι παθογένειες του βρετανικού ΕΣΥ.

Καθηγήτρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι διαβητική εκτός των άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, διηγείται στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» πώς αντιμετώπισε, πώς τελικά νίκησε τον νέο κορωνοϊό εστιάζοντας στις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας της. Μια σειρά από παθογένειες που έγιναν ακόμα πιο έκδηλες σήμερα με την κρίση της πανδημίας.

Η Σάρα Χολ είναι 26 ετών και η μάχη της με τον Covid-19 ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Εκτός από τον διαβήτη τύπου 1, η 26χρονη από το Ηνωμένο Βασίλειο πάσχει από πνευμονικό εμφύσημα, έλλειψη της Άλφας-1-Αντιτρυψίνης που επηρεάζει τους πνεύμονές της και το συκώτι.

Στις αρχές Μαρτίου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και κυρίως κόπωση, την οποία απέδωσε στο άγχος και την κούραση του επαγγέλματός της. Η 26χρονη λέει στη Daily Telegraph ότι στη συνέχεια άρχισε να νιώθει σύγκρυο και ανησύχησε καθώς αυτό το συναίσθημα της κίνησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις υποψίες της για τον νέο κορωνοϊό. Πράγματι την επόμενη ημέρα ξεκίνησε ο επίμονος και ξηρός βήχας. Επικοινώνησε με τον οικογενειακό γιατρό και της ζητήθηκε να τεθεί σε αυτοαπομόνωση για τουλάχιστον 14 ημέρες. 

sarah-vretania-2.jpg
Σάρα Χολ


Οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την αφήγηση της Βρετανής, ήταν δύσκολες. Είχε συνέχεια πονοκέφαλο και μια τάση για λιποθυμία. Προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να μην πανικοβληθεί και κατανάλωνε πολλά υγρά. Δύο ημέρες αργότερα, τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν και πίστεψε ότι είχε πια εισέλθει στο στάδιο της ανάρρωσης από ένα απλό κρύωμα. Ωστόσο, μέσα στην ίδια ημέρα τα συμπτώματα επέστρεψαν. Ίδρωνε συνέχεια, ο βήχας επέστρεψε μαζί με δύσπνοια και εμετό. Η Σάρα λέει ότι δεν ήταν ακόμα βέβαιη αν θα έπρεπε να πάει σε νοσοκομείο γιατί δεν θα ήθελε να γίνει η αιτία να κολλήσει κάποιος συμπολίτης της ή να επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Έμεινε σπίτι και συνέχισε να δουλεύει στέλνοντας εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές μέσω ίντερνετ. Ήταν τόσο χάλια που για να φτιάξει ένα online μάθημα χρειάστηκε δέκα ώρες δουλειάς. Την επομένη κάλεσε την τηλεφωνική γραμμή του βρετανικό ΕΣΥ για τον κορωνοϊό. Της είπαν ότι θα χρειαστεί να περιμένει εννέα ώρες για να έρθει το ασθενοφόρο να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για να την εξετάσει κάποιος γιατρός.  Οι ώρες περνούσαν και το ασθενοφόρο άφαντο. Μία ολόκληρη ημέρα περίμεναν το ΕΣΥ να ανταπεξέλθει στο κάλεσμά της. Όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά προσπαθούσαν να την αποθαρρύνουν. Τελικά θέτοντας η Σάρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τον σύντροφό της, ο οποίος επί της ουσία παραβίασε τον όρο της απόστασης ασφαλείας. Την επόμενη ημέρα διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό.

Μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας όλα τα συμπτώματα έχουν αρχίσει να υποχωρούν και η διαβητική Σάρα λέει θριαμβολογώντας ότι κατατρόπωσε και νίκησε τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει τη δύναμη να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.