- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην ανατολική Ουκρανία, στην πόλη Χάρκοβο, σε συγκρούσεις μεταξύ εθνικιστών και φιλορώσων, λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία (Κυριακή) για την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία, και μετά τη χωρίς αποτέλεσμα πολύωρη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας στο Λονδίνο. Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, με στόχο την «αποχή» της Κίνας, ώστε να απομονωθεί η Ρωσία.
Οι συγκρούσεις στο Χάρκοβο
Στο Χάρκοβο όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι φιλορώσοι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν σε ένα κτίριο όπου βρισκόταν μια ομάδα ανδρών για τους οποίους υπήρξαν φήμες ότι πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών την Παρασκευή. Όταν μπήκαν, δέχτηκαν πυρά, με αποτέλεσμα ένας από τους φιλορώσους και ένας περαστικός να σκοτωθούν, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα πέντε άνθρωποι.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, η οποία θα γίνει κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, στις 5 ώρα Ελλάδος, έχει στόχο την έκδοση ψηφίσματος που θα καταδικάζει το δημοψήφισμα της Κυριακής για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία θα ασκήσει βέτο, στόχος όμως είναι η Κίνα, η οποία, σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες, παρότι στο θέμα της Συρίας και σε άλλα ταυτίζεται με τη Μόσχα, στο ουκρανικό κρατάει μια ουδετερότητα. Το Πεκίνο, μάλιστα, διά του πρεσβευτή του στο ΣΑ επανέλαβε τις βασικές του αρχές, για τη μη-επέμβαση στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, αρχές που τίθενται εν αμφιβόλω στην περίπτωση της Κριμαίας.
Το σχέδιο απόφασης του ΣΑ, που έχει συνταχθεί από τις ΗΠΑ, δεν αναφέρει ονομαστικά τη Ρωσία, δεν ζητά ρητώς την απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία, ούτε επισείει την απειλή κυρώσεων, τονίζει όμως ότι «το δημοψήφισμα δεν μπορεί να έχει καμία εγκυρότητα και δε μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την παραμικρή τροποποίηση του καθεστώτος της Κριμαίας».