Κοσμος

Τραγωδία στην Ισπανία, 514 νεκροί σε μία ημέρα

Η τρίτη σε νεκρούς χώρα παγκοσμίως

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλλους 514 θανάτους από κορωνοϊό κατέγραψαν την τελευταία ημέρα οι αρχές της Ισπανίας, η οποία έγινε η τρίτη σε θανάτους χώρα στον κόσμο από τον ιό

Μετά τη μικρή μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού, που άφησε ένα μικρό περιθώριο αισιοδοξίας, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 514 άνθρωποι. Χθες οι θάνατοι ήταν 462. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την πανδημία έφτασε τους 2.696. Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν σήμερα τα 39.673 από 33.089 που ήταν χθες, δηλαδή αύξηση κατά 6.584 κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πλέον, η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών από τον ιό.

Προχθές, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Ισπανία, όπου το 10% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει νοσήσει, ενώ επαγγελματικές ενώσεις και συνδικάτα καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η είδηση της «ανακάλυψης» δεκάδων γερόντων νεκρών από κορωνοϊό σε γηροκομεία τα οποία είχαν αφεθεί στην τύχη τους.