Κοσμος

Ένα χρόνο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία

Οι εκτιμήσεις συμβούλου της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα χρόνο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία
Ετήσια κατάσταση έκτακτης ανάγκης © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Τουλάχιστον για ένα χρόνο θα συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία, με τροποποιήσεις στα μέτρα, εκτιμά Γερμανός λοιμωξιολόγος

Ένα χρόνο θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία, εκτιμά ο Κρίστιαν Ντρόστεν, κορυφαίος λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου και σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν θα διατηρηθούν όλοι οι περιορισμοί σε ισχύ: «Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα περάσουμε ένα χρόνο σε συνθήκες κατάστασης έκτακτης ανάγκης της κοινωνίας, αλλά δεν είναι πιθανό ότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα. Θα μπορούμε και θα πρέπει να κάνουμε αναπροσαρμογές», δήλωσε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Die Zeit».

Προκειμένου να έχουμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα του αριθμού των μολυσμένων ανθρώπων, πρότεινε κάθε νοικοκυριό, στο οποίο ζει ένα άτομο το οποίο έχει αποδεδειγμένα προσβληθεί από τον κορωνοϊό, να θεωρείται ότι νοσεί συνολικά και να απομονώνεται αναλόγως: «Εάν ένα μέλος του νοικοκυριού είναι θετικό μετά από τεστ, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ολόκληρο το νοικοκυριό ως θετικό, ακόμα και χωρίς να έχει κάνει τεστ, διότι πολύ απλά γνωρίζουμε ότι θα συμβεί το εξής: εάν ένα μέλος της οικογένειας είναι μολυσμένο, μολύνει όλους τους άλλους. Αν θεωρήσουμε λοιπόν, ότι όλοι στην οικογένεια είναι θετικοί, τότε εξοικονομούμε ένα μεγάλο όγκο τεστ. Αυτή την τακτική θα προτείνω και στις υγειονομικές Αρχές», είπε στην εφημερίδα του Αμβούργου.

Ζήτησε επίσης να βρεθούν λύσεις για τα σχολεία, ώστε να μη χρειαστεί να παραμείνουν κλειστά για πολύ καιρό: «Ίσως πρέπει να σκεφτούμε το εξής: το μισό σχολείο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους διαδρόμους, το άλλο μισό μόνο τους άλλους. Να μην υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα ακόμα και κανένα μικρό. Έτσι θα μπορούσε να μειωθεί το μέγεθος μιας ομάδας στα σχολεία». 

Ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος πρότεινε να δοθούν άδειες εργασίας στους πολίτες οι οποίοι θα είναι αρνητικοί σε γρήγορα τεστ. «Στην ιατρική υπάρχει ήδη η ιδέα να ελέγχεται κανείς ελεύθερα ώστε να μπορεί να πάει στη δουλειά. Αυτό μπορεί να επεκταθεί σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θα υπάρξουν επίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αντισώματα που θα είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος της πανδημίας άνοσοι. Και αυτοί  θα μπορούσαν επίσης να επιστρέψουν στην εργασία τους παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», πρότεινε ο Ντρόστεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.