Κοσμος

«Θερίζει» ο κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί

Σχεδόν οι μισοί καταγράφονται σε χώρες της Ευρώπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία
Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία/© EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από 9.000 νεκροί και η μακάβρια λίστα ολοένα και μεγαλώνει, καθώς ο Covid-19 εξαπλώνεται σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Όπως έγινε γνωστό, ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί από κορωνοϊό, με σχεδόν τα μισά θύματα να καταγράφονται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη για τον κορωνοϊό που βρίσκεται στο νέο ιστότοπο της Athens Voice www.athensvoice.gr/koronoios, οι νεκροί έφθασαν τους 9.115. Μεταξύ αυτών και οι 6 στην Ελλάδα.

Από αυτούς οι περισσότεροι καταγράφηκαν στην Κίνα και συγκεκριμένα στην επαρχία Χουμπέι (3.130), απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία τον περασμένο Δεκέμβριο. Στη δεύτερη θέση η Ιταλία με 2.978 νεκρούς, ωστόσο λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι τα πράγματα στην Κίνα με τον κορωνοϊό εξελίσσονται όλο και καλύτερα, δεν αποκλείεται η γειτονική χώρα να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση της λίστας.

Ακολουθούν οι υπόλοιπες 8 χώρες που έχουν πάνω από 100 νεκρούς από κορωνοϊό:

  • Ιράν: 1.284 
  • Ισπανία: 640
  • Γαλλία: 243
  • Ηνωμένο Βασίλειο: 103

Το γεγονός ότι ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί από κορωνοϊό έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.