Κοσμος

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ

Πρόκειται για τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Μάριο Ντίας-Μπαλάρτ και τον Δημοκρατικό, Μπεν ΜακΆνταμς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το Κονγκρέσο των ΗΠΑ προσβάλλοντας τον βουλευτή των Ρεπουμπλικανών, Μάριο Ντίας-Μπαλάρτ και των Δημοκρατικών, Μπεν ΜακΆνταμς.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάριο Ντίας-Μπαλάρτ και ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Μπεν ΜακΆνταμς, είναι τα πρώτα δύο κρούσματα κορωνοϊού στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι.

Ο Ντίας-Μπαλάρτ, ο οποίος εκπροσωπεί τη Φλόριντα, εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό στην Ουάσινγκτον από την Παρασκευή και επέλεξε να μην επιστρέψει στο σπίτι του στην πολιτεία του, διότι η σύζυγός του έχει σοβαρές υποκείμενες παθήσεις που την θέτουν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο.

Άρχισε να ανεβάζει πυρετό και είχε πονοκεφάλους το Σάββατο το βράδυ, μία ημέρα αφότου έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα, και ενημερώθηκε χθες πως οι εξετάσεις του επιβεβαίωσαν πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Στη Γιούτα, ο 45χρονος Δημοκρατικός βουλευτής Μπεν ΜακΆνταμς έγινε το δεύτερο μέλος του Κογκρέσου που γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί.

Αφού αισθάνθηκε συμπτώματα κρυώματος το Σάββατο το βράδυ, μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον, η κατάστασή του «επιδεινώθηκε»: είχε «πυρετό, ξερό βήχα, δύσπνοια» και «τέθηκα σε καραντίνα από μόνος μου», εξήγησε.

Η πανδημία του SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται στην επικράτεια των ΗΠΑ: οι υγειονομικές αρχές καταμετρούσαν μέχρι χθες Τετάρτη πάνω από 7.700 κρούσματα και 118 θανάτους, κατά δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.