Κοσμος

Βρετανία: 7 στους 10 γονείς ζητούν να κλείσουν τα σχολεία

Λόγω του κορωνοϊού που βρίσκεται σε έξαρση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία Βρετανία
Απαίτηση για κλείσιμο των σχολείων από τους Βρετανούς γονείς © EPA/ANDY RAIN

Οργισμένη είναι η αντίδραση των γονέων στη Βρετανία απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον, από τον οποίο απαιτούν να βάλει «λουκέτο» στα σχολεία υπό το φόβο του κορωνοϊού.

Σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%, οι γονείς στη Βρετανία απαιτούν από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τα σχολεία.

Οι γονείς βρίσκονται σε έντονη ανησυχία λόγω του κορωνοϊού και, θεωρώντας πως τα παιδιά τους ενδεχομένως συμβάλλουν στην ταχύτερη εξάπλωση του ιού, απαιτούν το κλείσιμο των σχολείων.

Μάλιστα, το κίνημα γονέων στο Twitter #Covid19Walkout ζητά από τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, αναμένονται διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής σχολείων και Διδακτικών Ομοσπονδιών με τον Βρετανό υπουργό Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ένωσης, Πολ Γουάιτμαν δήλωσε: «Οι διευθυντές των σχολείων ανησυχούν προφανώς για το αντίκτυπο των εξετάσεων, αλλά τώρα η κύρια προτεραιότητά τους είναι να διατηρήσουν τα παιδιά ασφαλή. Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το μέγιστο δυνατό. Θα εργαστούμε από κοινού με το υπουργείο γα να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο για σχολεία και κολέγια τις επόμενες εβδομάδες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.