Κοσμος

Κόρη Τούρκου αξιωματικού φυγαδεύεται από καραντίνα (video)

Προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για «ειδική μεταχείριση» κατηγορούν την κυβέρνηση οι πολίτες της Τουρκίας μετά τη φυγάδευση κόρης αξιωματικού από καραντίνα.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Τουρκία όταν κόρη αξιωματικού που βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, φυγαδεύτηκε από άνδρες της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Γκιουζιντέ Σοφού, κόρη του διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας, η οποία βρέθηκε υπό καθεστώς καραντίνας όταν επιστρέφοντας από το Παρίσι, οδηγήθηκε σε ένα λεωφορείο με άλλους συνεπιβάτες στην πτήση της, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για το διάστημα της καραντίνας που προβλέπει το τοπικό πρωτόκολλο λόγω κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, με παρέμβαση των αστυνομικών απομακρύνθηκε από το όχημα, με έναν από τους επιβάτες του πούλμαν να καταγράφει τη σκηνή και τις εξοργισμένες αντιδράσεις.

Το βίντεο έκανε το γύρο της Τουρκίας προκαλώντας κύμα αντιδράσεων για την «ειδική μεταχείριση» της κοπέλας, κάτι που έφερε την απάντηση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Αμπουλχαμίτ Γκιουλ που με tweet του σημείωσε: «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία εξαίρεση. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον των νόμων. Eξετάζουμε το περιστατικό».