- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιταλός νοσοκόμος για κορωνοϊό: Δεν μπορείς να πιεις ούτε νερό
Ένας από τους «αφανείς ήρωες» της μάχης ενάντια στον επικίνδυνο ιό δείχνει τα σημάδια στο πρόσωπό του μετά τη βάρδια
Νοσοκόμος στο Μιλάνο μιλά για τον κορωνοϊό και εξηγεί πώς είναι να μην μπορείς να πιεις νερό ή να πας τουαλέτα.
Ολοένα και περισσότερες ιστορίες από τη δύσκολη καθημερινότητα γιατρών και νοσηλευτών που μάχονται τον κορωνοϊό στην Ιταλία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μετά τη viral φωτογραφία της Ιταλίδας γιατρού που καλούσε τον κόσμο να τηρεί την καραντίνα (σ.σ. Μείνετε σπίτι γ@μωτ#), ένας Ιταλός νοσοκόμος αποφάσισε να μιλήσει για τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.
Ο Αλμπέρτο Παρατσόλι εργάζεται στο Humanitas Research Hospital του Μιλάνου και καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να βοηθήσει ασθενείς με κορωνοϊό. Στην ανάρτησή του στο Facebook δείχνει τα σημάδια στο πρόσωπο που του προκαλεί η προστατευτική στολή, την οποία είναι υποχρεωμένος να φορά για πολλές ώρες την ημέρα.
«Θα ήθελα να σταθείτε λίγο στο τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας COVID με αίθουσα απομόνωσης (όπου αποφεύγεται η εξάπλωση των ιών εκτός αυτών) και σε πρώτες βοήθειες, οι οποίες έχουν στηθεί σε σκηνές σε εξωτερικό χώρο, για να υποδεχτούμε όσο γίνεται περισσότερα θετικά κρούσματα γίνεται. Τι σημαίνει να δουλεύεις σε βάρδιες, χωρίς να μπορείς να πιεις νερό, να φας ή να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου να πας τουαλέτα, γιατί ο εξοπλισμός τελειώνει και δεν έχεις την πολυτέλεια να χαραμίζεις μάσκες, αδιάβροχες ολόσωμες φόρμες κ.ά... Τι σημαίνει, στο διάστημα μιας εβδομάδας, από εκεί που περνούσες μια "φυσιολογική ζωή" στο νοσοκομείο, να χρειαστεί να δημιουργείς νέα σημεία εντατικής θεραπείας σε ασυνήθιστα μέρη» αναφέρει ο Ιταλός νοσοκομός από το Μιλάνο και συγκλονίζει.
«Τι σημαίνει να μπαίνεις για δουλειά και να βγαίνεις με αγνώριστο πρόσωπο από τα σημάδια, γιατί θέλουμε μεν να βοηθήσουμε τους άλλους, αλλά να το κάνουμε με ασφάλεια…Εμείς οι νοσοκόμοι και οι γιατροί (και να μην ξεχνάμε και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που έχει γίνει "κομμάτια" για εμάς τους Ιταλούς) αυτήν την περίοδο ας μη βγούμε για απεριτίφ, ας μη βγούμε το βράδυ με φίλους… Θα το θέλαμε, αλλά περιοριζόμαστε μεταξύ δουλειάς και σπιτιού -σπιτιού και δουλειάς, ώστε να δώσουμε σε εμάς/εσάς τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Σίγουρα δε ζητάμε ελεημοσύνη και συμπόνια αλλά λίγη εξυπνάδα και κατανόηση» προσθέτει.
Το μήνυμα του Ιταλού νοσοκόμου για τον κορωνοϊό και τη σημασία του να μείνεις σπίτι
Συνεχίζοντας την ανάρτησή του ο Ιταλός νοσοκόμος που μάχεται τον κορωνοϊό στο Μιλάνο, εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να τηρηθεί η καραντίνα και ο κόσμος να μείνει στο σπίτι.
«Το να μένεις σπίτι σου είναι πράξη που οφείλεις στην κοινωνία… στην Ιταλία… Το να μένεις σπίτι θα εμποδίσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας, που πολλές χώρες ονειρεύονται να έχουν και μέσα σε μιάμιση εβδομάδα κατάφερε να αναχαιτίσει αυτήν την πανδημία (για λίγο ακόμα -σας το εγγυώμαι)… Το να μένεις σπίτι θα επιτρέπει στα νοσοκομεία να δέχονται όλους όσους νοσούν στις μονάδες εντατικής θεραπείες (ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο πολλοί ανόητοι ακόμα δεν κατανοούν) αντί να κάνουν, δυστυχώς, επιλογή, με βάση την πιθανότητα επιβίωσης» καταλήγει στη συγκλονιστική του ανάρτηση για τον κορωνοϊό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον «σιωπηλό θάνατο» της νομπελίστριας στοχεύει το Ιράν
Οι άνθρωποι 40-59 ετών φροντίζουν ταυτοχρόνως παιδιά και ηλικιωμένους γονείς
Κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξέθεσε τα έφηβα παιδιά τους σε επικίνδυνο περιεχόμενο
13.000 χλμ μακριά από την Ουάσινγκτον
«Μην ταξιδεύετε» - Οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους για να σωθούν
Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Οι Έλληνες βουλευτές συνομίλησαν με τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, κατανοώντας τις καθημερινές προκλήσεις της ουκρανικής κοινωνίας
Η ιδιαίτερη σχέση της με το «μαύρο Χάρβαρντ»
Τι ισχύει με την καταμέτρηση ψήφων και τι θα γίνει αν υπάρξει ισοπαλία
Ένα απίθανο σενάριο που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στις ΗΠΑ, το 1800 και το 1824
Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της πόλης – Ακυρώθηκαν πτήσεις
Η Καμίλα Βάσκεζ ανέφερε πως «είναι δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι»
Νεκρός και ο οδηγός του Χιλμί Σεν
Οι στρατηγικές και των δύο υποψηφίων υπογραμμίζουν πως το podcasting είναι πλέον ένα κρίσιμο μέρος της εργαλειοθήκης των πολιτικών μέσων
Οι διασώστες ψάχνουν για πτώματα σε υπόγεια γκαράζ
Στο Δουκάτο της Κορνουάλης
Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας
«Έχω μία ψήφο και θα τη χρησιμοποιήσω για να προχωρήσω», είπε ο ηθοποιός
Η δίκη αρχίζει ξανά μετά από παύση μίας εβδομάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.